Juwelen

Bij mij kan u terecht voor zowel
transformaties van bestaande juwelen als eigen creaties.

Juwelen zelf onderhouden ? Kan dat wel ?

HOE ONDERHOUD IK MIJN JUWELEN?

Juwelen zijn gemaakt om de tand des tijd te weerstaan, maar ze vereisen aandacht om hun oorspronkelijke schittering te bewaren.

Met de volgende tips blijven uw juwelen een leven lang als nieuw:

  1. Draag uw juwelen nooit als u zwaar werk moet doen.
  2. Draag uw juwelen nooit als u schoonmaakt. De chemicaliën kunnen het goud aantasten.
  3. Bewaar uw juwelen altijd apart. Zo vermijdt u krassen. Bewaar ze bij voorkeur in de originele doos waarin het juweel werd geleverd.
  4. Reinig al uw juwelen regelmatig.
  5. Laat uw juwelen jaarlijks nakijken door een vakman. Zo voorkomt u losse stenen en schade aan het juweel.

Juwelen met edelstenen hebben een aantal minuscuul kleine hoekjes en kantjes waar vuil en stof zich opstapelt. Dit verminderd na verloop van tijd de schittering van de stenen. Om dit te vermijden moet u ze ongeveer om de maand reinigen:

  1. Maak een sopje van warm water en zeep. Houd bij de keuze van de zeep rekening met het soort edelsteen. Diamant, robijn en saffier zijn harde stenen en kunnen een stevige zeep verdragen. Smaragd, aquamarijn en morganiet zijn brozer en moeten daarom met een zachtere zeep gereinigd worden.
  2. Gebruik een oude, zachte tandenborstel om zeepsop op het juweel aan te brengen en te reinigen. Concentreer u vooral om de zettingen rond de stenen.
  3. Spoel het juweel grondig om alle zeep en vuil te verwijderen. Droog vervolgens met een haardroger of een zachte stoffen doek.

Parels ? Wat doe je daar mee ?

Parels zijn natuurproducten, ze worden door oesters gemaakt en bestaan uit calcium. Bijtende en alcoholhoudende producten, zoals parfum, haarlak en deodorant, kunnen de parel beschadigen. De glanslaag lost op waardoor de parel een dof uitzicht krijgt. Doe een parel dus altijd uit voor het parfumeren en laat het parfum helemaal opdrogen vooraleer je de parel terug begint te dragen.

Een parel wordt in water gemaakt en kan hier bijgevolg ook goed tegen. Meer nog, een parel kan uitdrogen en broos worden als hij niet vochtig gehouden wordt. Maar let op, de koord waarmee een parelcollier geknoopt wordt kan wel aangetast worden door water. Het is dus best om je parels op te wrijven met een vochtige doek. Zo houdt je de parels vochtig maar beschadig je het nylon snoer niet.

Professionele reiniging

In sommige gevallen is het juweel zelf niet meer te kuisen. We denken dan aan witgouden ringen die wat geel beginnen worden, krassen in het metaal, hardnekkig vuil dat niet weg te krijgen is, enz. De enige optie die er dan is, is een professionele reiniging.

Wij beschikken over professionele apparatuur zoals een ultrasoon bad om vuil los te trillen, een polijstmachine om krassen uit metalen te halen en een rhodiumbad om witgoud terug echt wit te maken. Kortom een professionele reiniging herstelt de oorspronkelijke glans en glorie van uw juweel.

Heb je nog vragen, kijk dan even bij de “vaak gestelde vragen“, of neem gerust contact met ons op.